HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

 

Reklamation & villkor

Så går det till

En reklamation ska anmälas till oss så snart som möjligt efter att du upptäckt felet. Här nedan finner du butikernas kontaktuppgifter. Innan du kontaktar butiken kan du förbereda dig genom att:

- Ha ditt kundnr/ordernummer till hands
- Kunna beskriva så utförligt som möjligt om hur/när felet upptäcktes.
- Ta bilder på möbeln i sin helhet, skadan samt eventuell stämpel som är placerad på möbelns undersida eller baksida.

Vi föredrar att du mejlar in ovanstående uppgifter till din butik direkt istället för att ringa då hanteringen av ditt ärende går snabbare, men du är också mer än välkommen att ringa om du har frågor.

Om en reklamation skulle uppenbara sig ber vi dig att inte montera eller använda den skadade produkten. Är reklamationen redan synlig vid mottagandet ber vi dig att heller inte packa upp den.

Varureklamationer skall skickas till reklamation@moblerahuset.se

 

 

Reklamera till vår butik

E-post: reklamation@moblerahuset.se

Vänligen skicka bilder tillsammans med ordernummer, kundnummer och en kort beskrivning av ditt ärende. Butiken återkommer så snart dom påbörjat ditt ärende eller om vi har kompletterade frågor. 

1. Allmän information

1.1. Som kund har du alltid 3 års reklamationsrätt på varor som inhandlats på Möblera. 

1.2. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt konsumentköplagen. Kunden ska kontakta kundtjänst eller butiken inom skälig tid efter det att kunden upptäckt felet.

1.3. Godkända reklamationer kommer Möblera åtgärda på följande sätt:

* I första hand avhjälpa felet.

* I andra hand tillgodose kunden med en ersättningsvara.

* I tredje hand ge kunden ett skäligt prisavdrag.
 

Vi strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar. Tiden kan dock variera beroende på varans art och ursprung.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om varan inte skulle vara felaktig enligt Konsumentköplagen. Om varan visas sig vara en icke godkänd reklamation kan kunden komma att bli ersättningsskyldig för Möbleras faktiska kostnader kring ärendet.

Vid reklamationsärenden så följer Möblera riktlinjerna enligt Allmänna reklamationsnämnden. (www.arn.se). Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se.

1.4. Under garantitiden (Garanti 1 år) Möblera står för returfrakt vid godkända reklamationer om reklamerade varor var levererade av Möblera eller en av våra samarbetspartner. Observera att om du själv hämtat varan så ombesörjer du också bytet/returen.

1.5. Observera att färgerna i våra bilder kan avvika ifrån verkligheten. Beroende på vilken bildskärm du har kan nyansen i bilden komma att se olika ut beroende på dina inställningar.

1.6. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel på hemsidan.
 

Villkor

Transportskador

 

Vid mottagandet

Eventuella transportskador måste anmälas direkt vid mottagandet av varan till transportbolaget, och till oss inom tre dagar. Syna därför alltid varan noga när du tar emot den. Observera att det måste vara noterat på fraktsedeln eller plocksedeln och att du måste spara emballaget, så detta kan besiktigas när ärendet undersöks.

Kontaktinformationen till fraktbolaget hittar du här.

Om du upptäcker en synlig transportskada ber vi dig att inte packa upp, montera eller använda den skadade produkten.

 

Efter mottagandet

Skulle en transportskada uppenbara sig efter uppackning ber vi dig fotografera skadan och följa anvisningarna enligt ovan. Vi ber dig att heller inte montera eller använda den skadade produkten. Transportskadan ska i detta skede reklameras både till Möblera och fraktbolaget. Kontaktinformationen till fraktbolaget hittar du här.

 

Är reklamationen godkänd och om varan skall gå i retur står vi givetvis för returfrakten/bytet. Detta gäller bara under garantitiden och om du fått varan levererad hem när du köpte den. Har du själv hämtat varan ombesörjer du som kund retur/byte av varan.

Om varan visar sig vara en icke godkänd reklamation kan kunden komma att bli ersättningsskyldig för Möbleras faktiska kostnader kring ärendet.  

 

Innan du reklamerar

Noppor

Vi har valt tyger med omsorg för att slippa detta problem så mycket som möjligt, men det uppstår dock ibland. Damm och lösa fibrer från andra textilier, såsom kuddar, plädar och kläder kan fastna i sofftyget och bilda noppor, detta gäller även hund- och katthår. Därför är det viktigt att dammsuga sin soffa regelbundet. Noppor kan tas bort med noppmaskin och försämrar inte tyget. Noppor är alltså ingen anledning till reklamation.

Möblera tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har 3 års reklamationsrätt efter det du mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följts och att normal aktsamhet iakttagits.

Hanteringstiden på reklamationen varierar beroende på vilken leverantör och land som varan kommer från.

 

Stoppningsmaterial

De flesta soffor på marknaden har stoppning av kallskum eller polyeter och fibervadd. Räkna med att stoppningen sätter sig och att sittdynor ändrar form efter användning. Detta beror på en rad olika faktorer.

 

Övrigt

Vanligt slitage eller felaktigt handhavande och skötsel godkänns inte som reklamation (t.ex. sprickor i massiva ekmöbler p.g.a. bristande inoljning). Tänk på att trä är ett levande material och skiftningar i färg och struktur är vanligt förekommande och helt normalt, vilket gör att det ej ligger till grund för reklamation.

Observera att tygfärger och betsfärger som visas på hemsidan kan skilja nyansmässigt mot verkligheten. Är du osäker så kontakta oss i butiken så hjälper vi dig gärna med ett färgprov om möjligt.

Vi reserverar oss mot eventuella feltryck på hemsidan.

Till toppen