HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

Köpvillkor

Köpvillkoren gäller köp via Möbleras webbshop. Vid köp i våra fysiska butiker gäller delvis andra villkor.

 

1. Allmänt

1.1. Dessa bestämmelser gäller vid försäljning till konsument av nya varor, huvudsak för enskilt och privat bruk. Avtal gäller mellan Kund och Möblera AB (juridiskt namn Möblérahuset i Agnesberg AB), org.nr 5566528971. Din order via möblera.com kan endast levereras inom Sverige.

1.2. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, prisförändringar och måttavvikelser ifall dessa inte stämmer. En vara som lagts i kassan vid köptillfället sker inga prisförändringar på efter köpet gått igenom.

Lokala avvikelser i butikens sortiment kan förekomma. En angiven lagervara i webbshoppen är i regel inte alltid en lagervara i göteborgsområdet då den kan finnas på leverantörens lager och nödvändigtvis inte heller utställd i fysisk butik.

1.3. Vi vill påpeka att färgerna i våra bilder kan avvika från verkligheten. Beroende på vilken bildskärm du har kan nyansen i bilden komma att se olika ut beroende på dina inställningar.

1.4. Bilderna på sidan ägs av Möblera eller dess licensgivare. Om bilder önskas användas i andra sammanhang krävs det att ni kontaktar oss för ett medgivande.    

1.5. Mycket av vårt sortiment på webben finns också i vår butik men inte allt. Vänligen kontakta Kundtjänst eller en butik för att få veta mer om produkten du söker.

 

1.6. Produkter som säljs på möblera.com åtföljs av bruksanvisning i fysisk- och- eller digital form som kund behöver för användning av produkten.

2. Kunduppgifter och säkerhet

2.1. Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga. Kunden ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter.

Vi hanterar person- och kontaktuppgifter i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Vid beställning godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i vårt system och dessa kommer endast att användas för att ge dig bästa möjliga service. Det kan handla om att meddela orderstatus, leveransbesked men också informera om kampanjer och nyheter. Möblera kommer aldrig sälja dina uppgifter vidare till en tredje part utan använder dem endast för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

2.2. Som kund är du själv ansvarig för dina inloggningsuppgifter och köp knutna till dessa så därför är det av största vikt att dessa inte missbrukas eller delas med obehöriga. Om du misstänker att någon missbrukar dessa handlingar ska du anmäla detta till oss omgående. Möblera har också rätten att stänga av en kunds konto vid misstanke om missbruk.
 

2.3. Vi krypterar all trafik (SSL) mellan din dator och vår webbshop för att garantera att ingen kan komma åt dina uppgifter. För betalprocessen används säkra betalningar från Klarna som också dom är krypterade. Klarna och Klarna Checkout följer de s k Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).Vill du läsa mer om hur Klarna arbetar med säkra betalningar, se pdf.

3. Avtal och beställning

3.1. För att ditt köp ska gå igenom behöver du acceptera villkoren. Detta innebär att du förbinder dig att följa villkoren och att du tagit del av informationen om personuppgifter. Du samtycker även till användningen av cookies (läs mer om cookies här). Ett avtal ingås först när vi skriftligen bekräftat din beställning och då du mottagit en orderbekräftelse från Möblera. I enskilda fall kan vi neka en beställning.

3.2. I samband med din beställning lämnar vi utan dröjsmål ett kvitto/orderbekräftelse som bekräftar ditt köp. Observera att din beställning endast kan bekräftas om vi kan fastställa dina uppgifter.

3.3. Genom att slutföra köpet erkänner du betalningsskyldighet för den beställda ordern.

4. Köp och betalning

4.1. Enligt svensk lag, utför vi inte kontantköp till personer under 16 år eller kreditköp till personer under 18 år.

Kunder under 18 år måste ha målsmans godkännande.

4.2. Alla beställningar är välkomna i Möbleras webbshop och därför finns inget krav på ett minsta beställningsbelopp.

4.3. Kunden kan betala sitt köp på de sätt som anges på webbplatsen. För att läsa mer om de olika betalningsmöjligheterna läs avsnitt Priser och betalning.  

 

4.4 Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Kund får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Kredittiden för faktura köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med Möblera debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har kund handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

5. Priser, prisgaranti och avgifter

5.1. Alla våra priser är inklusive moms och räknat i svenska kronor. Priserna avser vid hämtning av omonterade varor i fysisk butik eller centrallager. Frakt- och eventuella monteringsavgifter tillkommer. Observera att montering endast kan köpas om du handlar i fysisk butik.

5.2. Vi reserverar oss för eventuella slutsålda varor samt eventuella pris-, tryck-, och valutakursförändringar, konstruktions-, sortiments- och andra förändringar som kan uppstå under en produkts livstid. En vara som lagts i kassan vid köptillfället sker inga prisförändringar på efter köpet gått igenom.

5.3. Om du skulle hitta samma produkt till ett lägre pris hos ett annat företag träder vår prisgaranti i kraft och Möblera erbjuder då en mellanskillnad. Detta behöver styrkas med kvitto, annons, offert eller dylikt inom 10 dagar efter köp datumet. Prisgarantin gäller inklusive hemleverans om konkurrenten erbjuder fri frakt. Prisjämförelsen gäller inklusive konkurrents fraktkostnader.

6. Leverans och hämtning av varor 

6.1. Varje vara på webbplatsen har en angiven lagerstatus. Leveranstiden räknas från det att Möblera bekräftat köpet med orderbekräftelse. Sker köpet på en helgdag börjar leveranstiden gälla nästkommande vardag.

”I lager” är i regel inte alltid en lagervara i göteborgsområdet då den kan finnas på leverantörens lager och nödvändigtvis inte heller utställd i butik. Varor som finns i butik eller på Möbleras centrallager kan hämtas omgående.

Du är välkommen att kontakta Kundtjänst för mer information.

”Beställningsvara” innebär att Möblera beställer varan från leverantör och leveranstiden är en uppskattning av eventuell tillverkningstid från fabrik. Beroende på vad för sorts möbel och vart ifrån den skickas kan leveranstiden variera. Leveranstiden är beräknad till det att varan mottagits på Möbleras lager. Leveranstiden kan bli kortare än uppskattat om varan levereras direkt från leverantör till kund. Vänligen läs avsnittet Frakt och leverans för mer information angående priser och tidsangivelser.   

Beroende på om/vad du handlat i webbshopen eller fysisk butik kan leveransmöjligheterna skilja sig. Vi förbehåller oss rätten att kunna ändra leveranssättet på en skapad order efter att köpet gjorts. Detta kan hända på grund av att förutsättningar för hur stor volymen är har förändrats.

Tillvalstjänsten Montering är i dagsläget endast möjligt att köpa om du handlar ifrån fysisk butik.

6.2. Om kund har köpt till hemleverans ska kund befinna sig på avtalad tid och plats. Vid utebliven hemleverans som uppstår genom att kunden ej tar emot försändelsen trots överenskommen leverans med transportbolaget äger Möblera rätten att ta ut en avgift om 395kr. Vid ej uthämtat paket via Service Point förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift om 150kr.

6.3. Möblera ansvarar för att varan är felfri när den lämnats. Risken för varan övergår på kunden när varan avlämnats.

6.4. Möblera baserar sina transportavgifter på den geografiska täckningen av postnummer. I vissa fall täcker samma postnummer både fastland och öar vilket omöjliggör hanteringen av frakttjänster på ett korrekt sätt i webbshoppen för sådana postnummer. Som regel avlämnas varorna på en färjeterminal där kunden ansvarar för upphämtning.

6.5. Kunden bör i eget intresse vid mottagandet undersöka om varan eller förpackningen har synliga skador och utan dröjsmål anmäla en sådan eventuell skada till Möblera.

Kunden bör också inom skälig tid pröva om varan fungerar tillfredsställande. Se avsnitt Reklamation.

6.6. Skulle din beställning innehålla varor med olika långa leveranstider skickas alla varor i en och samma sändning när beställningens samtliga varor ankommit till vårt lager.

6.7. Om du i samband med din beställning fått leveranssättet; hemleverans förutsätter detta att transport med lastbil kan ske på allmän väg fram till leveransplatsen och att transporten kan ske utan att behöva använda en eller flera färjor (eller motsvarande). Gotland är dock ett undantag gällande denna bestämmelse.

6.8. För att eventuell inbärning av en vara skall ske förutsätts det att platsen dit varan ska bäras är åtkomlig utan risk för person- eller sakskada. (Se till att utrymmet dit varan ska bäras inte innebär fara för att personal eller vara utsätts för skada). Varan bärs upp i emballerat skick.

6.9. Du får alltid en avisering via SMS eller telefonsamtal med information om var och när Din beställning ska hämtas/levereras.

Om du ska hämta hos postombud ligger varor kvar i 14 dagar från det att aviseringen mottagits, endast i undantagsfall skickas avisering via vanlig post. För ej uthämtade paket debiterar vi dig en avgift motsvarande returfrakten, expeditionsavgift och faktisk hanteringskostnad. Förvaringstid hos postombud kan ej förlängas.

6.10. Vi bevakar alltid din beställning och vid eventuell leveransförsening eller avvikelse utifrån din preliminära leveransvecka ser vi till att meddela dig snarast möjligt med anledning och ny leveranstidpunkt.
 

7. Ångerrätt

7.1. Vid köp av varor i webbshoppen tillämpas Distans- och försäljningslagen. Detta innebär att kunden alltid har rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det att du mottagit varan. För att ångerrätten ska gälla måste Möblera meddelas inom den angivna tiden.

Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor där kunden har satt sin personliga prägel på varan eller ändrats väsentligt efter kundens särskilda önskemål. Det gäller inte heller undantanget i ångerrätten där vi på grund av hälso- och hygienskäl inte kan ta tillbaka produkter så som sängar, kuddar, bäddmadrasser och mattor.

7.2. Kunden står för returfrakten och den returnerade varan bör vara i originalemballage och i lika gott skick som när du mottog. Varan får heller inte ha varit använd eller monterad.

7.3. Återbetalning sker normalt inom 3-5 dagar men senast inom 14 dagar efter att Möblera mottagit meddelandet om utnyttjandet av ångerrätten. Kunden kan dock få vänta till dess att vara kommit åter eller till dess kunden har lämnat bevis på att varan återsänts, det som sker först. Eventuell tillvalstjänst som inbärning eller montering betalas inte tillbaka vid retur.

 

På det belopp som återbetalas har Möblera dock rätt att dra av en summa som motsvarar den värdeminskning jämfört med varans ursprungsvärde om denna värdeminskning beror på att kunden har använt eller begagnat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion.

7.4. Ångerrätten gäller inte företagskunder och inte heller varor köpta i vår fysisk butik.

7.5. Retur av vara ska göras på så sätt som beskrivs på webbplatsen, se Ångerrätt och retur. Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se

7.6. Vid beställningar där en vara påbörjat sin tillverkningsprocess efter kundens specifika önskemål upphör ångerrätten. Efter det att kunden godkänt Möbleras köpvillkor i kassan samtycker också kunden till att Möblera påbörjar fullgörandet av beställningen.

8. Öppet köp

8.1. Vid köp av varor i webbshoppen tillämpas Distans- och försäljnings lagen. Detta innebär att kunden alltid har rätt att ångra köpet inom 14 dagar från det att du mottagit varan. För att ångerrätten ska gälla måste Möblera meddelas inom den angivna tiden.

Ångerrätten gäller dock inte vid specialbeställda varor där kunden har satt sin personliga prägel på varan eller ändrats väsentligt efter kundens särskilda önskemål.

8.2. Öppet köp erbjuds i fysisk butik i 7 dagar. Kunden ska kunna uppvisa kvitto samt inom 7 dagar lämna tillbaka varan hel, ren och i originalförpackning. Varan får inte heller ha varit använd eller monterad.

8.3. Öppet köp gäller inte för bäddmadrasser, sängkläder, specialbeställda möbler eller reavaror, om inte annat överenskommits vid köptillfället. Sådan överenskommelse ska i så fall stå angiven på kundens kvitto för att öppet köp ska gälla.

8.4. Kunden står för returfrakten och den returnerade varan bör vara i originalemballage och i lika gott skick som när du mottog den för att den ska godkännas.

8.5. Återbetalning sker normalt inom 3-5 dagar men senast inom 14 dagar efter att Möblera mottagit meddelandet om utnyttjandet av ångerrätten. Kunden kan dock få vänta till dess att vara kommit åter eller till dess kunden har lämnat bevis på att varan återsänts, det som sker först. Eventuell fraktavgift betalas inte tillbaka vid retur. Möblera förbehåller sig rätten att neka en retur om varan inte är i väsentligt oförändrat skick.

8.6. Returer ska göras enligt vad som är angivet på webbplatsen. Läs avsnitt Ångerrätt och retur.    

9. Reklamation

9.1. Som kund har du alltid 3 års reklamationsrätt på varor som inhandlats på Möblera. I både webbshoppen och i fysisk butik.    

9.2. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt konsumentköplagen. Kunden ska kontakta kundtjänst eller butiken inom skälig tid efter det att kunden upptäckt felet. Senast inom 2 månader brukar anses som skälig tid för upptäckt av reklamation.

Hur går jag tillväga med en reklamation? Se avsnittet Reklamation.

9.3. Efter att din reklamerade vara returnerats och godkänts som reklamation kommer Möblera:
 

* I första hand avhjälpa felet

* I andra hand tillgodose kunden med en ersättningsvara, eller

* I tredje hand ge kunden ett skäligt prisavdrag
 

Vi strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar. Tiden kan dock variera beroende på varans art och ursprung.

I de fall Möblera företar omleverans eller avhjälpande av fel betalas eventuella fraktkostnader tillbaka inom 14 dagar från den dag Möblera mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning sker utan onödigt dröjsmål.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om varan inte skulle vara felaktig enligt Konsumentköplagen. Om varan visas sig vara en icke godkänd reklamation kan kunden komma att bli ersättningsskyldig för Möbleras faktiska kostnader kring ärendet.

Vid reklamationsärenden så följer Möblera riktlinjerna enligt Allmänna reklamationsnämnden. (www.arn.se). Du kan också läsa mer på www.konsumentverket.se.

9.4. Möblera står för returfrakt vid godkända reklamationer. Observera att om du själv hämtat varan så ombesörjer du också bytet/returen.

9.5. Observera att färgerna i våra bilder kan avvika ifrån verkligheten. Beroende på vilken bildskärm du har kan nyansen i bilden komma att se olika ut beroende på dina inställningar.

9.6. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel på hemsidan.
 

10. Garanti

10.1. Möblera erbjuder 1 års garanti på alla våra varor så tillvida inte annat angetts och 3 års reklamationsrätt enligt ARNs riktlinjer (www.arn.se).

10.2. Garantin gäller från varans ursprungliga inköpsdatum. Inköpskvitto måste uppvisas för att garantin ska gälla.

10.3. Garantin gäller inte varor som har förvarats eller monterats felaktigt, använts på ett olämpligt eller felaktigt sätt, ändrats eller rengjorts med felaktig rengöringsmetod/produkter.

10.4. Garantin gäller inte om varan har använts i annat sammanhang än för hemmabruk.

10.5. Garantin gäller heller inte transportskador eller demo/utställningsexemplar.

 

11. Tillämplig lag och tvist

11.1. Vid eventuell tvist så följer Möblera riktlinjer och beslut från Allmänna reklamationsnämnden.

11.2. Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas utifrån svensk lag och avgöras av allmän domstol.

 

12. Force Majeure

12.1. Möblera skall inte hållas ansvarig för brott mot de villkor som orsakats av omständigheter utanför vår kontroll, inklusive, men inte begränsat till, explosioner, brand, blixtnedslag, hårt väder, krig, översvämning, arbetskonflikt (oavsett om det omfattar våra anställda eller inte).
 

Dessa villkor uppdaterades mars 2018

Till toppen