HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

 

KÖPVILLKOR

Betalning i fysisk butik

För betalning i butik kan du välja mellan de vanligast bank- och kreditkorten, (ej Diners & American Express), Swish, kontant eller på avbetalning genom SVEA. 

Med SVEA:

Inga räntekostnader tillkommer när du delar upp ditt köp. Första fakturan kommer i slutet på månaden efter du gjort ditt köp. Du kan också givetvis betala mer än det angivna fakturabeloppet.

Enkelt att ansöka! Vi hjälper dig att ansöka om finans i vår butik. Du får ett snabbt svar inom några minuter om du blir beviljad krediten. Kontakta en säljare i butiken för att få veta mer. 

Enligt svensk lag, utför vi inte kontantköp till personer under 16 år eller kreditköp till personer under 18 år. Kunder under 18 år måste ha målsmans godkännande.

Handpenning och förskott

Vid beställning av vår butik lämnas en handpenning på 20% av varans värde. Resterande belopp betalas innan hämtning eller vid hemleverans.

Rabatter och presentkort

Normalt gäller samma rabatter i butik som på webben. Presentkort som är köpt i fysisk butik tillämpar inte öppet köp. Ett utfärdat presentkort kan inte återbetalas mot pengar. 

Företag

Handlar du åt ditt företag så erbjuder vi fakturabetalning i vår fysisk butik! Du får upp till 60 dagar att betala avgiften. Det tillkommer endast 25 kr i aviavgift. Fakturan behöver vara fullbetald innan hämtning eller leverans sker. Handlar du åt ditt företag i webbshoppen hanteras alla betalningar via Klarna.

Återbetalning

Efter att vi besiktat den returnerade varan och konstaterat att den är i huvudsakligen oförändrat skick så betalar Möblera tillbaka det belopp som du betalat för den vara. Detta sker normalt inom 3-5 dagar men senast inom 14 dagar. Eventuell fraktavgift betalas inte tillbaka vid retur. 

Prisgaranti

Möblera tillämpar prisgaranti på hela vårt sortimentet. Prisgarantin innebär att vi regelbundet håller koll på gällande marknadspriser och våra konkurrenter. Om du köper en vara hos Möblera och skulle hitta samma vara till lägre pris någon annanstans, återbetalar vi självklart mellanskillnaden.

Företaget som håller det lägre priset måste vara ett svenskt företag, det vill säga ett företag med svenskt Momsregistreringsnummer (VAT-nummer), oavsett om det är en webbshop eller en fysisk butik. Erbjudandet om prisgaranti omfattar inte auktionsfirmor eller dylikt.

Produkten med det lägre priset måste vara från samma leverantör med samma modell, samma namn, tyg, färg, material, storlek och antal som du köpt hos Möblera. Priset från det andra företaget måste avse ordinarie pris och ej rekommenderat pris, erbjudandet omfattar inte heller reavaror, kampanjvaror eller dylikt. 

För att utnyttja Möbleras prisgaranti, måste Möblera erhålla kontrollerbara uppgifter som styrker att varan finns att köpa till ett lägre pris, t.ex genom en annons, länk eller offert etc.

Erbjudandet om prisgaranti gäller vid köptillfället i vår butik.

För att utnyttja Möbleras prisgaranti, beställer du dina varor precis som vanligt i vår fysisk butik. Kontakta Möbleras kundservice med underlag som t.ex. en länk eller offert från företaget du fann den billigare produkten. Vi undersöker sedan informationen och återbetalar mellanskillnaden när uppgifterna verifierats.

Möblera förbehåller sig rätten att vid vilket tillfälle som helst ändra, anpassa och avsluta erbjudandet om prisgaranti. 

Öppet köp

Öppet köp erbjuds i fysisk butik i 7 dagar. Kunden ska kunna uppvisa kvitto samt inom 7 dagar lämna tillbaka varan hel, ren och i originalförpackning. Varan får inte heller ha varit använd eller monterad.

Öppet köp gäller inte för bäddmadrasser, sängkläder, specialbeställda möbler eller reavaror, om inte annat överenskommits vid köptillfället. Sådan överenskommelse ska i så fall stå angiven på kundens kvitto för att öppet köp ska gälla.

Den returnerade varan bör vara i originalemballage och i lika gott skick som när du mottog den för att den ska godkännas. Möblera förbehåller sig rätten att neka en retur om varan inte är i väsentligt oförändrat skick.
 

Garanti

Möblera erbjuder 1 års garanti på alla våra varor så tillvida inte annat angetts och 3 års reklamationsrätt enligt ARNs riktlinjer (www.arn.se).

Garantin gäller från varans ursprungliga inköpsdatum. Inköpskvitto måste uppvisas för att garantin ska gälla.

Garantin gäller inte varor som har förvarats eller monterats felaktigt, använts på ett olämpligt eller felaktigt sätt, ändrats eller rengjorts med felaktig rengöringsmetod/produkter.

Garantin gäller inte om varan har använts i annat sammanhang än för hemmabruk.

Garantin gäller heller inte transportskador eller demo/utställningsexemplar.

 

Allmänt

Dessa bestämmelser gäller vid försäljning till konsument av nya varor, huvudsak för enskilt och privat bruk. Avtal gäller mellan Kund och Möblera AB (juridiskt namn Möblérahuset i Agnesberg AB), org.nr 5566528971. Din order via möblera.com kan endast levereras inom Sverige.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, prisförändringar och måttavvikelser ifall dessa inte stämmer. 

Vi vill påpeka att färgerna i våra bilder kan avvika från verkligheten. Beroende på vilken bildskärm du har kan nyansen i bilden komma att se olika ut beroende på dina inställningar.

Bilderna på sidan ägs av Möblera eller dess licensgivare. Om bilder önskas användas i andra sammanhang krävs det att ni kontaktar oss för ett medgivande.    

Mycket av vårt sortiment på webben finns också i vår butik men inte allt. Vänligen kontakta Kundtjänst eller en butik för att få veta mer om produkten du söker.

Kunduppgifter och säkerhet

Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga. Kunden ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter.

Vi hanterar person- och kontaktuppgifter i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Vid beställning godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i vårt system och dessa kommer endast att användas för att ge dig bästa möjliga service. Det kan handla om att meddela orderstatus, leveransbesked men också informera om kampanjer och nyheter. Möblera kommer aldrig sälja dina uppgifter vidare till en tredje part utan använder dem endast för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

Som kund är du själv ansvarig för dina inloggningsuppgifter och köp knutna till dessa så därför är det av största vikt att dessa inte missbrukas eller delas med obehöriga. Om du misstänker att någon missbrukar dessa handlingar ska du anmäla detta till oss omgående. Möblera har också rätten att stänga av en kunds konto vid misstanke om missbruk.

Vi krypterar all trafik (SSL) mellan din dator och vår webbshop för att garantera att ingen kan komma åt dina uppgifter. För betalprocessen används säkra betalningar från Klarna som också dom är krypterade. Klarna och Klarna Checkout följer de s k Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).Vill du läsa mer om hur Klarna arbetar med säkra betalningar, se pdf.

Avtal och beställning

För att ditt köp ska gå igenom behöver du acceptera villkoren. Detta innebär att du förbinder dig att följa villkoren och att du tagit del av informationen om personuppgifter. Du samtycker även till användningen av cookies (läs mer om cookies här). Ett avtal ingås först när vi skriftligen bekräftat din beställning och då du mottagit en orderbekräftelse från Möblera. I enskilda fall kan vi neka en beställning.

I samband med din beställning lämnar vi utan dröjsmål ett kvitto/orderbekräftelse som bekräftar ditt köp. 

Priser och avgifter

Alla våra priser är inklusive moms och räknat i svenska kronor. Priserna avser vid hämtning av omonterade varor i fysisk butik eller centrallager. Frakt- och eventuella monteringsavgifter tillkommer. 

Vi reserverar oss för eventuella slutsålda varor samt eventuella pris-, tryck-, och valutakursförändringar, konstruktions-, sortiments- och andra förändringar som kan uppstå under en produkts livstid. En vara som lagts i kassan vid köptillfället sker inga prisförändringar på efter köpet gått igenom.

Tillämplig lag och tvist

Vid eventuell tvist så följer Möblera riktlinjer och beslut från Allmänna reklamationsnämnden.

Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas utifrån svensk lag och avgöras av allmän domstol.

Force Majeure

Möblera skall inte hållas ansvarig för brott mot de villkor som orsakats av omständigheter utanför vår kontroll, inklusive, men inte begränsat till, explosioner, brand, blixtnedslag, hårt väder, krig, översvämning, arbetskonflikt (oavsett om det omfattar våra anställda eller inte) och pandemi.

 

Till toppen