HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

Frågor & svar

Frågor & svar

Har du funderingar angående produkter, din leverans eller hur du beställer på möblera.com? Vi har nedan samlat några av de vanligaste frågorna inom olika områden. Om du inte får svar på din fråga är du självklart välkommen att kontakta vår kundservice. 
 

Erbjuder ni uppbärning?
Ja, vi erbjuder hjälp med uppbärning av möbler mot en extra kostnad. Om ni handlat i fysisk butik ingår uppbärning i leveranskostnaden. Ni kan se alla tillvaltjänster som är tillgängliga för just er order när ni lagt en vara i kundkorgen.

Tar ni med mina gamla möbler?
Ja, vi kan ta med era gamla möbler mot en extra kostnad. Ni kan se alla tillvaltjänster som är tillgängliga för just er order när ni lagt en vara i kundkorgen. Om du handlat i fysisk butik är detta inte tjänst vi erbjuder.

Varför godkänns inte mitt köp?
Detta kan bero på att Klarna inte godkänner din kreditansökan. Har du vidare frågor var god kontakta Klarnas kundservice på 08-120 120 10.

Monterar man möbeln själv?
Ja, om inget annat anges så levereras dina möbler omonterade. Du kan montera dem själv eller välja att få dem monterade innan du hämtar dem. Vi kan också montera dem på plats hemma hos dig. Pris för montering varierar från möbel till möbel. OBS. Hjälp med montering kan endast köpas till om du handlar i vår fysiska butik.

Öppettider, butik och lager mm?

Butiken har öppet:


Vardagar 10.00-19.00, lör & sön 11.00-16.00.

Varuutlämning från centrallagret sker:

Vardagar 09.00-17.30 

Varuutlämning ifrån Agnesbergs butikslager sker:

Vardagar 10.00-17.45.

Högtider: Aktuella öppettider inför dessa visas på vår startsida.

Varför kan jag inte se alla tyger och klädslar i webbshoppen?
Då vårt sortiment av klädsel i tyg och skinn är så omfattande har vi valt ut att visa de mest populära. Om du vill ta en titt på hela sortimentet är du välkommen in till vår butik så visar vi er alla tyg- och läderalternativ du kan kombinera din möbel med.

Var kan jag titta på en möbel som jag är intresserad av?
Många av produkterna i webbshoppen finns i vår butik men inte alla. Om informationen inte framgår i förhållande till produkten på sidan var god kontakta kundservice för att få veta mer.

Jag har flyttat. Var meddelar jag min adressändring för hemleveransen?
Vi ber vi dig att meddela kundtjänst eller en säljare omgående så att vi hinner administrera ändringen. Det ligger på kundens ansvar att leveransadress är korrekt vid avtalad tid för hemleverans.

 

Vad innebär "Exklusivt Online"?
Om en vara har den symbolen innebär det att produkten inte finns utställd i vår butik. Alla produkter på hemsidan går att beställa ifrån fysisk butik.


 

Hur går det till när jag får leverans av mina nya möbler?
Hemleveransen utförs av våra samarbetspartners. Du kommer att bli kontaktad av Möblera/transportör för att bestämma en tid som passar dig.

Syna av emballaget och notera eventuell skada och/eller emballageskada på fraktsedeln/handskannern. Räkna antalet kolli och notera eventuell förlust på fraktsedeln/handskannern. Kvittera frakthandlingen. Namnteckning bör vara läslig och vid behov kompletterad med ett skriftligt namnförtydligande. Om en eventuell transportskada skulle upptäckas ska Kunden kontakta Möblera inom 3 dagar.

Hur lång leveranstid är det på mina möbler?
Vid högtider, semestertider och dylikt kan det tillkomma extra hanteringstid med någon fördröjd leveranstid.

Lagervaror
Varje enskild produkt har en uppskattad leveranstid och du blir aviserad när varan är redo för upphämtning eller när leveranstid ska bokas in.

Beställningsvaror
Den angivna tiden på produkten är en uppskattning från leverantör till Möbleras lager. Du blir aviserad när varan är redo för upphämtning eller när leveranstid ska bokas in.

Specialbeställda möbler
Till exempel soffor med personligt tygval, får du normalt inom 5-10 veckor. Du får en preliminär leveranstid inne på produktsidan. När din vara är producerad blir du aviserad om när varan är redo för upphämtning eller när leveranstid ska bokas in.

Har jag öppet köp eller bytesrätt när jag handlar hos er?
I fysisk butik erbjuder vi våra kunder 7 dagars öppet köp och bytesrätt. Detta gäller dock inte på reavaror samt beställningsvaror. Öppet köp gäller endast vid obruten förpackning. I vår webbshop har vi 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen.

Vad har jag för garanti?
Vi erbjuder våra kunder 1 års garanti om inget annat anges och du har enligt lag 3 års reklamationsrätt.

Det har blivit fel på mitt kvitto, hur gör jag?
Kontakta webbshop eller butiken där köpet gjordes så hjälper vi dig. Det är oftast lättast att tala med samma säljare som slutförde ditt köp.

Jag har fått hem min nya möbel men det är fel på den, vart vänder jag mig?
Om du handlat i vår webbshop hanteras din reklamation på vår sida. Om du handlat i fysisk butik ber vi dig att kontakta butiken där du gjorde ditt köp så hjälper vi dig. Det är ofta lättast att be att få tala med samma säljare. Lär mer om Reklamation här.

Säljer ni presentkort?
Ja det gör vi. Detta är för närvarande inget som kan köpas/användas i webbshoppen men du är välkommen in till vår butik så hjälper vi dig.

 

Kan man beställa över telefon?
Nej, tyvärr. Detta beror främst på att all betalning sker genom Klarna. Men har du frågor över hur du gör ett köp i webbshoppen får du gärna ringa oss så hjälper vi dig.


Kan man ångra ett köp via telefon?
För att ångra en beställning ber vi dig via mejl till shop@moblerahuset.se nyttja ångerrätten enligt distansköpslagen med ordernummer, kundnummer och vilken/vilka varor du vill ångra köpet av. Observera att Möblera inte accepterar ånger efter att 14 dagar har passerat från att du har mottagit din vara. Skulle du vilja ångra ett köp under tillverkning tar sig Möblera rätten att ta ut 20% av priset.


Jag såg en produkt i butiken men den finns inte i webbshoppen. Hur gör jag om jag vill köpa den?
Vi jobbar dagligen med att bredda vårt sortiment på webben för att kunna ge dig som kund så många valmöjligheter som möjligt men om en produkt inte finns i webbshoppen går den tyvärr inte heller att köpa i webbshoppen. Om du vill köpa en produkt som du sett i butik, vänligen kontakta kundservice.

Till toppen