HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

Reklamation och villkor

 

Så går det till

En reklamation ska anmälas till oss så snart som möjligt efter att du upptäckt felet. Om du vill reklamera en vara så vill vi först informera lite om hur du ska gå till väga.

Här nedan finner du två olika tillvägagångssätt. Det första för om du handlat din vara i vår webbshop och det andra om du handlat i fysisk butik.

Om du handlat i webbshoppen så ber vi dig fylla i formuläret här nedan. Dina uppgifter, en beskrivning av felet, bilder på möbeln i helhet, skadan samt eventuell stämpel som är placerad på möbelns undersida eller baksida. Vi ser gärna att du bifogar mer än en bild för att kunna göra bästa möjliga bedömning.

När vi fått in ditt mejl så återkommer vi så snart vi kan men senast inom två arbetsdagar.

Om du handlat i fysisk butik så finner du här nedan butikernas kontaktuppgifter. Innan du kontaktar butiken kan du förbereda dig genom att:

- Ha ditt kundnr/ordernummer till hands
- Kunna beskriva så utförligt som möjligt om hur/när felet upptäcktes.
- Ta bilder på möbeln i sin helhet, skadan samt eventuell stämpel som är placerad på möbelns undersida eller baksida.

Vi föredrar att du mejlar in ovanstående uppgifter till din butik direkt istället för att ringa då hanteringen av ditt ärende går snabbare, men du är också mer än välkommen att ringa om du har frågor.

Om en reklamation skulle uppenbara sig ber vi dig att inte montera eller använda den skadade produkten. Är reklamationen redan synlig vid mottagandet ber vi dig att heller inte packa upp den.

Villkoren hittar ni under formuläret.

Varureklamationer på varor köpta i fysisk butik skall skickas till reklamation@moblerahuset.se
Du når vår avdelning för reklamation på telefonnummer 031-3884902


Formuläret nedanför är till för reklamationer på varor köpta i vår webbshop.
Vänligen notera detta för snabbare hantering av ditt ärende.

Reklamera till vår webbshop

Förnamn *

Efternamn *

E-post *

Telefonnummer

Kundnummer *

Ordernummer *

Beskriv ditt ärende *

Bifoga bilder* är obligatoriska fält

Reklamera till vår butik

Agnesberg Reklamation

E-post: reklamation@moblerahuset.se
Tel: 031-3884902

För reklamation för varor köpta i butik ber vi er vänligast att prata med butiken i Agnesberg. Butiken återkommer så snart dom påbörjat ditt ärende eller om vi har kompletterade frågor. Vänligen skicka bilder tillsammans med ordernummer, kundnummer och en kort beskrivning av ditt ärende.

 

Villkor

Transportskador

Vid mottagandet

Eventuella transportskador måste anmälas direkt vid mottagandet av varan till transportbolaget och till oss inom tre dagar. Syna därför alltid varan noga när du tar emot den. Observera att det måste vara noterat på fraktsedeln eller handscannern och att du måste spara emballaget, så detta kan besiktigas när ärendet undersöks.

Om du upptäcker en synlig transportskada ber vi dig att inte packa upp, montera eller använda den skadade produkten.

Efter mottagandet

Skulle en transportskada uppenbara sig efter uppackning ber vi dig fotografera skadan och följa anvisningarna enligt ovan. Vi ber dig att heller inte montera eller använda den skadade produkten. Transportskadan ska i detta skede reklameras till Möblera.

Är reklamationen godkänd och om varan skall gå i retur står vi givetvis för returfrakten/bytet. Detta gäller om du fått varan levererad hem när du köpte den. Har du själv hämtat varan ombesörjer du som kund retur/byte av varan.

Om varan visar sig vara en icke godkänd reklamation kan kunden komma att bli ersättningsskyldig för Möbleras faktiska kostnader kring ärendet.  

Återbetalning

Efter att vi mottagit och besiktat den returnerade varan samt konstaterat att den är i oförändrat skick sker återbetalning normalt på samma sätt som den ursprungliga betalningen. Återbetalning sker normalt inom 3-5 dagar men senast inom 14 dagar.

Om du valt faktura som betalsätt så makuleras den. Om du redan hunnit betala din faktura kommer Klarna inom kort att kontakta dig för en återbetalning. Har du betalat med kort eller direktbank så kommer pengarna återbetalas till samma kort/konto som du uppgav vid köpet. Observera att eventuella tillvalstjänster så som inbärning och montering ej återbetalas.

Innan du reklamerar

Noppor

Vi har valt tyger med omsorg för att slippa detta problem så mycket som möjligt, men det uppstår dock ibland. Damm och lösa fibrer från andra textilier, såsom kuddar, plädar och kläder kan fastna i sofftyget och bilda noppor, detta gäller även hund- och katthår. Därför är det viktigt att dammsuga sin soffa regelbundet. Noppor kan tas bort med noppmaskin och försämrar inte tyget. Noppor är alltså ingen anledning till reklamation.

Möblera tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har 3 års reklamationsrätt efter det du mottagit varan. Detta förutsätter att alla skötselråd följts och att normal aktsamhet iakttagits.

Hanteringstiden på reklamationen varierar beroende på vilken leverantör och land som varan kommer från.

Stoppningsmaterial

De flesta soffor på marknaden har stoppning av kallskum eller polyeter och fibervadd. Räkna med att stoppningen sätter sig och att sittdynor ändrar form efter användning. Detta beror på en rad olika faktorer.

Övrigt

Vanligt slitage eller felaktigt handhavande och skötsel godkänns inte som reklamation (t.ex. sprickor i massiva ekmöbler p.g.a. bristande inoljning). Tänk på att trä är ett levande material och skiftningar i färg och struktur är vanligt förekommande och helt normalt, vilket gör att det ej ligger till grund för reklamation.

Observera att tygfärger och betsfärger som visas på hemsidan kan skilja nyansmässigt mot verkligheten. Är du osäker så kontakta oss i butiken så hjälper vi dig gärna med ett färgprov om möjligt.

Vi reserverar oss mot eventuella feltryck på hemsidan.

Till toppen