HELA SORTIMENTET VARDAGSRUM MATRUM SOVRUM

Frakt & leverans

1. Övrigt

Vi erbjuder våra webbkunder fraktfritt över 1500kr.

Din order via möblera.com kan endast levereras inom Sverige. Ta kontakt med Kundservice om du vill ha mer information om leveranser.

Transportören har alltid legitimationskrav vid leveransen. Om du har flera varor i din beställning kommer vi att samla dessa till en leverans. Ifall du önskar en delad leverans debiteras ytterligare en leveransavgift.

2. Leveranssätt

När du gör en beställning på möblera.com erbjuds du 3 olika leveranssätt.
 

- Hemleverans

- Till postombud

- Hämta från centrallager
 

Läs mer om de olika sätten nedan. När du går till kassan får du reda på vilket leveranssätt som är möjligt för din order.
Ditt val av leveranssätt är delvis styrt av storleken på de varor du handlar på möblera.com.

Möjlighet finns att hämta din vara i Agnesberg butiken. Vänligen kontakta Kundservice för mer information.

Vi skickar dina varor beroende på vilken sorts vara du köpt och var du köpt den. Om du handlat i webbshoppen skickas dina varor med DHL eller LGT och Bring.

Vi levererar alltid till folkbokförd adress, önskas annan leveransadress vänligen kontakta Kundservice för att få veta mer.

3. Hemleverans

Hemleveransen utförs av Möblera-personal eller utav någon av våra samarbetspartners. Du kommer att bli kontaktad av Möblera/transportör för att bestämma en tid som passar dig.

Vi kan i normala fall alltid bära dina varor till tomtgränsen men däremot ingår inte inbärning, montering eller bortforsling av gamla varor samt emballering. Vilka av dessa tillval som är möjligt för din order presenteras i kassan.

Genom att skydda ditt golv underlättar du för leveransen då våra chaufförer bär skyddsskor för att undvika personskador. Vi kan inte hänga av dörrar eller demontera varor för att underlätta inbärning.

Leveransen ska kunna ske på allmän väg fram till den fastighet kunden önskar leverans och att transporten inte sker via en eller flera färjor med Gotland som undantag.

4. Små försändelser

Om de varor du köper på möblera.com kan levereras till utlämningsställe får du det som alternativ vid utcheckningen.

Leveransen går till DHL:s Service Point närmast den adress du angivit och kan inte styras till annan Service Point. Paketet ligger kvar i 14 dagar och skickas sedan tillbaka. Dessa 14 dagar går inte att förlänga.

Om paketet går i retur kommer en avgift tas ut på returfrakt och administration.  

5. Hämta från centrallager

Du kan alltid välja att hämta varorna kostnadsfritt ifrån Möbleras centrallager i Gamlestaden. Du kan i viss mån också få det uthämtat i butik beroende på varans storlek. Vänligen kontakta Kundservice för att veta mer.

En angiven lagervara i webbshoppen är i regel inte alltid en lagervara i Göteborgsområdet då den kan finnas på leverantörens lager och nödvändigtvis inte heller utställd i fysisk butik.

När du handlar i webbshoppen så bestämmer du i utcheckningen om du ska hämta själv eller få det hemlevererat. 

6. Tillval av tjänster

Montering- Om inget annat anges kommer din vara att levereras omonterad. Om du önskar hjälp med montering kan vi erbjuda den tjänsten om du handlar via en fysisk butik. Priset varierar beroende på vilken typ av hjälp du behöver.

Enkelbemanning- Extra tillval som vid tillgänglighet presenteras i kassan. Enkelbemanning innebär att ni tillsammans med föraren bär in varan till önskad plats i hemmet. Har ni flera varor är det en uppställningsplats som gäller.

Ni som mottagare ansvarar för att hinder skall vara borttagna och att åtgärder är vidtagna för att säkerställa skadefri leverans som t.ex. att skydda golv och att hänga av dörrar. Detta ska ha gjorts innan leverans. Föraren tar inte av sig skorna vid inbärningen.

Om varan på grund av sin vikt eller storlek i kombination med en svårtillgänglig lossningsplats inte kan hanteras säkert utan risk för skada på person eller egendom, har föraren rätt att neka inbärning till denna plats. Detta gäller även om tidsåtgången för inbärningstjänsten beräknas att överstiga 20 minuter. En ny plats kan då föreslås av er som mottagare. Om ni inte kan eller vill hjälpa till vid inbärningen kan ni boka Dubbelbemanning.

Dubbelbemanning- Extra tillval som vid tillgänglighet presenteras i kassan. Om Ni inte kan eller vill hjälpa till vid inbärningen kan Ni boka Dubbelbemanning. Tjänsten innebär att en extra person följer med föraren vid leveransen och bär in varan till önskad plats i hemmet.

Kvällskörning- Extra tillval som vid tillgänglighet presenteras i kassan. För er som inte har möjlighet att vara hemma under dagtid, kan ni få er vara levererad kvällstid mellan kl. 17.00 -22.00. Leveransen sker till trottoar eller tomtgräns, inbärning ingår inte. Transportören aviserar alltid er via sms eller e-post innan leverans för att bestämma leveransdag. Behöver ni extra hjälp, finns det flera tillval att välja mellan som underlättar er leverans ytterligare. Detta kan ej köpas i fysisk butik.

Bortforsling vara- Du och föraren hjälps åt att bära ut den vara som ersätts av den nya varan. Den bortforslade varan kasseras sedan på ett miljövänligt vis. Detta tillval kombineras alltid med Enkel- eller dubbel bemanning. Detta kan ej köpas i fysisk butik.

Återtag av emballage- Föraren tar med sig transportemballage som till exempel pall, plast och skyddsemballage. Detta tillval måste kombineras med Inbärning. Observera att föraren inte tar med sig produktemballaget.

Miljöfrakt- Med tillvalet Miljöfrakt hjälper du på ett enkelt sätt till att minska utsläppen här och nu. Transporter som går på fossila bränslen styrs om till lastbilar som körs med förnybara drivmedel. Detta kan ej köpas i fysisk butik.

7. Fraktkostnad

Fraktkostnaden för varorna du handlar på möblera.com beror på det leveranssätt du väljer. Det är alltid gratis att hämta en vara ifrån centrallagret.

Vid mindre försändelser kostar det 95kr alternativt 295kr beroende på varans storlek och volym.

Vid utcheckningen får du information om kostnaden för just din order. Du kan också kontakta Kundservice för mer information.

Om du handlar i butik och köper till hemleverans är priset från 700kr beroende på avstånd. I priset inkluderas inbärning till anvisad plats. 

8. Leveranstid

Leveranstiden varierar beroende på vilken typ av vara och varans ursprung. Leveranstiden räknas från det att Möblera bekräftat köpet med en orderbekräftelse.

Lagervaror
Om du valt att hämta ifrån centrallagret
Det kan hända att lagervaran du köpt finns på ett utomstående lager och kan då ta någon dag extra att frakta det till vårt centrallager. På varje enskild produkt står en angiven leveranstid och du kommer alltid aviseras så fort din vara är redo för upphämtning.

Om du ska ha hemleverans i webbshoppen
På varje enskild produkt står en angiven leveranstid och du kommer bli aviserad inom den angivna tiden för att boka leveransdag.

Beställningsvaror
Om du ska hämta ifrån centrallagret
På varje enskild produkt står en angiven leveranstid/tillverkningstid och du kommer alltid aviseras så fort din vara är redo för upphämtning. Den angivna tiden på produkten är en uppskattning från leverantör till Möbleras lager.

Om du ska ha hemleverans i webbshoppen
På varje enskild produkt står en angiven leveranstid/tillverkningstid och du kommer alltid aviseras så fort din vara är redo att bokas för utkörning. Den angivna tiden på produkten är en uppskattning från leverantör till Möbleras lager.

Om du handlat i fysisk butik
Då får du information om produkten är en lagervara eller har en leveranstid. Om du handlat en lagervara som finns belägen på vårt centrallager kan den hämtas så snart du fullgjort ditt köp.

Om du köpt till hemleverans så varierar leveranstiden beroende på om varan finns i lager eller inte. Så fort din vara är på plats ringer Möbleras egen personal för att boka leveransdag.

Specialbeställda möbler
Till exempel soffor med personligt tygval, får du normalt inom 5-10 veckor. Beroende på vilken vara och varans ursprung kan det också gå fortare. Du får en preliminär leveranstid inne på produktsidan. När din vara är producerad får du avisering.

9. Mottagandet av leverans

1. Syna av emballaget och notera eventuell skada och/eller emballageskada på fraktsedeln/handskannern.

2. Räkna antalet kolli och notera eventuell förlust på fraktsedeln/handskannern.

3. Kvittera frakthandlingen. Namnteckning bör vara läslig och vid behov kompletterad med ett skriftligt namnförtydligande.

Om en eventuell transportskada skulle upptäckas ska Kunden kontakta Möblera snarast eller inom 3 dagar. Se mer under avsnitt Reklamation.

10. Ej mottagen leverans/uthämtning

Vid utebliven hemleverans som uppstår genom att kunden ej tar emot försändelsen trots överenskommen leverans med transportbolaget äger Möblera rätten att ta ut en avgift om 395kr. Vid ej uthämtat paket via Service Point förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift om 150kr.

11. Försening

Vid eventuell leveransförsening kommer Möblera informera kunden med en gång efter att förseningen kommit oss tillkänna och upplysas om ny leveranstidpunkt. Om Möblera sen inte kan leverera varan inom rimlig tid har kunden rätt att häva sitt köp. Detta gäller även för specialbeställningar. 

12. Att tänka på vid leverans

Det är mycket bra om du underlättar leveransen genom att skydda golv, flytta på saker som står i vägen mm. Vi kan inte demontera varor eller till exempel hänga av dörrar för att kunna lösa inbärning. Tänk på att vissa möbler är färdigmonterade och kan vara svåra att bära in i vissa bostäder. Kontakta oss gärna vid frågor.

Om du handlat i webbshoppen och vill göra en ombokning/avbokning av leverans vänligen kontakta transportbolaget och kom överens om en eventuell ny tid.

Om du handlat i fysisk butik och vill göra en ombokning/avbokning av leverans, meddela alltid butiken senast 2 dagar innan leveranstillfället. Ombokning sker endast via telefon 031- 388 49 01. Om en bomnyckel behövs för att komma in, se då till att ha denna tillgänglig (Utlånas av hyresvärd).

Resterande slutsumma av ditt köp betalas senast vid leverans i form av kort alt. kontanter. Önskas en avbetalningsplan skall kreditansökan göras i butik i god tid innan inbokad leverans.

13. Avisering

Du får avisering via SMS eller telefon beroende på vilket leveranssätt du valt.

Du kommer att få påminnelser via SMS och/eller telefon. Om du fått leveranssättet ”Paket till utlämningsställe” ligger paketet kvar i 14 dagar. För icke uthämtade varor tar vi ut en avgift på 150kr.

14. Transportskada

Eventuella transportskador måste anmälas direkt vid mottagandet av varan till transportbolaget och inom tre dagar till oss. Syna därför alltid varan noga när du tar emot den. Observera att det måste vara noterat på fraktsedeln eller handscannern och att du måste spara emballaget så att detta kan besiktigas när ärendet undersöks. Om du upptäcker en synlig transportskada ber vi dig att inte packa upp, montera eller använda den skadade produkten.

Skulle en transportskada uppenbara sig efter uppackning ber vi dig fotografera skadan och följa anvisningarna enligt avsnittet Reklamation.

15. Speciella bestämmelser

Då du köpt en vara på webbplatsen med hemleverans förutsätter det att transport med lastbil kan ske på allmän väg fram till den angivna fastigheten.

Transporten skall kunna ske utan att gå via en eller flera färjor (motsvarande). Gotland är dock undantaget denna bestämmelse.

Möblera e-handel baserar sina transportavgifter på den geografiska täckningen av postnummer. I vissa fall täcker samma postnummer både fastland och öar vilket omöjliggör hantering av frakttjänster på ett korrekt sätt på webbplatsen.

Som regel kan separat överenskommelse mellan kund och Möblera avtalas om hur transport på lämpligt sätt kan ske till t.ex. färjeläger eller motsvarande.

Varuutlämning 

Möblera har ett stort varulager i Gamlestaden där större delen av varuutlämningen sker. Butiken i Agnesberg har vardera ett litet lager där utvalda produkter kan hämtas från butikerna. 

Ni är mer än välkomna att höra av er till oss om det är något ni undrar!

Centrallager i Gamlestaden

Öppettider butik

Mån-fre 10:00-17:30
Lör-sön Stängt

Adress

Gamlestadsvägen 20
415 02 Göteborg

Telefon

0704-91 90 36

Butikslager i Agnesberg

Öppettider butik

Mån-fre 10:00-18:00
Lör-sön 11:00-16:00

Adress

Bäcksins väg 3
424 38 Agnesberg

Telefon

031- 388 49 01
Till toppen